Advies

Netwerktechnologie

Uw diensten evolueren en hebben een efficiënter IT-netwerk nodig, u wilt migreren naar nieuwe technologieën die uw groei kunnen dragen. Wij bieden u ondersteuning bij de keuze uit duurzame oplossingen die het beste bij uw behoeften passen.

We besteden bijzondere aandacht aan het begrijpen van uw bedrijf, wat essentieel is. Het is het startpunt om een eerlijk en aangepast advies te geven, gericht op uw activiteiten.

Op basis van de analyse van uw behoeften, bieden we advies om u te helpen bij het kiezen van de beste oplossingen met betrekking tot netwerktechnologie en/ of fysieke infrastructuur.

Na deze eerste stap en indien u dat wenst, kunnen wij u helpen bij het opstellen van de technische specificaties en van het lastenboek. We kunnen u ook adviseren bij de analyse van de ontvangen voorstellen en met de opvolging van de implementatie door u onze projectbeheerservices aan te bieden.

Hier zijn enkele van de gebieden waarvoor wij onze expertise aanbieden:

  • Gestructureerde bekabeling (koper- en glasvezel)
  • TCP / IPv4-netwerken en migratie naar IPv6
  • IP-telefonie
  • Draadloze netwerken (zie wifi-tabbladen)
  • Netwerkbeveiliging (zie tabblad Beveiliging)
  • Oplossingen van telecommunicatiebeheerders
  • Ethernet-netwerken in een industriële omgeving

Draadloze netwerken

Draadloze communicatie is essentieel geworden in uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten, de behoefte aan bandbreedte, kwaliteit en veiligheid blijft groeien, dus is het noodzakelijk om uw draadloze infrastructuur aan deze ontwikkelingen aan te passen.

Sinds vele jaren hebben we een grote expertise op dit gebied ontwikkeld dankzij de projecten waaraan we hebben deelgenomen. Het is deze expertise die we tot uw beschikking stellen om uw draadloze installatie te laten evolueren naar nieuwe technologieën. We dekken alle omgevingen, ongeacht of het nu gaat om kantoor-, ziekenhuis- of industriële omgevingen.

We voeren voorspellende studies uit, maar ook studies ter plaatse. Zo kunnen we de beste locatie voor elk radio-element beter specificeren op basis van de omgeving waarin het zal worden geïntegreerd en op basis van uw bestaande of toekomstige fysieke infrastructuur.

Voor het uitvoeren van deze studies maken we gebruik van professionele hulpmiddelen en apparatuur die erkend is in de wereld van computernetwerken.

Vervolgens adviseren wij u over de beste oplossing, aangepast aan uw behoeften.

Na deze eerste stap en indien u dat wenst, kunnen wij u helpen bij het opstellen van de technische specificaties en van het lastenboek. We kunnen u ook adviseren bij de analyse van de ontvangen voorstellen en met de opvolging van de implementatie door u onze projectbeheerservices aan te bieden.

Wij kunnen alle stappen van de implementatie van uw draadloze netwerk verzorgen, van de analyse van uw behoeften tot en met het beheer van de implementatie, zodat u met een gerust hart een passende oplossing kunt implementeren.

Netwerk beveiliging

Alle studies tonen aan dat aanvallen vanuit de cyberspace steeds talrijker worden en zich richten op alle aangesloten infrastructuren. Hackers gebruiken steeds krachtigere oplossingen om de goede werking van uw installaties aan te vallen en in gevaar te brengen. Uw computernetwerk, uw gegevens en uw bedrijf hebben daarom een hoog beveiligingsniveau nodig.

Wij helpen u bij de analyse en het beheer van risico’s om in samenwerking met u de meest efficiënte maatregelen te bepalen en uit te voeren. Wij adviseren u over bestaande oplossingen op de markt die, afhankelijk van uw activiteiten, aan uw beveiligingsbehoeften kunnen voldoen.

Naar aanleiding van deze analyses en advies en indien u dat wenst, kunnen wij u helpen bij het opstellen van technische specificaties en het lastenboek. We kunnen u ook adviseren bij de analyse van de ontvangen voorstellen en de opvolging van de implementatie door u onze projectbeheerservices aan te bieden.

IoT-technologie

Dit domein is in volle opmars, de voorspellingen zorgen voor beroering en kondigen miljarden verbonden objecten aan in de komende jaren. Veel kansen en nieuwe markten zijn beschikbaar voor creatieve bedrijven en innovatieve projecten. Maar het is niet altijd eenvoudig om uit de vele communicatieoplossingen en nieuwe standaarden de technologie te kiezen die het beste past bij het project dat u wil ontwikkelen.

Beperkte knooppunten en netwerken, korte- of langeafstandscommunicatie, communicatieprotocollen, Edge netwerk, Access netwerk, de beveiliging, … zijn allemaal parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwikkelen van een IoT-communicatieoplossing.

Hebt u een project om een IoT-oplossing te ontwikkelen, dan kunnen we u helpen deze keuzes te maken op basis van uw behoeften en uw toekomstige IoT-toepassingen.

Nood aan advies of training om autonoom te worden?

Zoek niet verder! U bent op de juiste plaats.